Κοπή Πίτας Πολιτιστικού & Εξωραϊστικού Συλλόγου Βουτσαρά Φεβρουάριος 2015

LOGO

Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του χωριού μας από Συγχωριανούς, Μέλη του Συλλόγου μας, αλλά και Φίλους από τα γύρω χωριά, το βράδυ 22 Φεβρουαρίου 2015 πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτας του Συλλόγου μας.

Τηνέναρξη της εκδήλωσης προλόγισε η πρόεδρος του Συλλόγου μας, Κωνσταντία Βλαχοδημητροπούλου Σιμοπούλου, και στην συνέχεια προχώρησε στην κοπή της πίτας. Το φλουρί το κέρδισε ο Αλέξανδρος Ν.και Ι. Σιμόπουλος. Ευχόμαστε Καλή Χρονιά στον ίδιο και την οικογένειά του και να είναι πάντα τυχερός.Το δώρο του ήταν ένα γούρι προσφορά από την συγχωριανή μας σχεδιάστρια κοσμημάτων : Νικολέτα Γεωργίου Τσιάμα, που διατηρεί το : » The scandal ring» στην οδό Λέκκα 3 στο Σύνταγμα. Και ένα διήμερο για δυο άτομα με πρωινό, προσφορά στον Σύλλογό μας από το ξενοδοχείο »Trikolonion Country Arkadia» στην Στεμνίτσα.

Aκολούθως, προωθήθηκε το ημερολόγιο του χωριού και ευχαριστούμε όλους όσους τον αγόρασαν με σκοπό την ενίσχυση του Συλλόγου μας.’Όποιοι δεν το προμηθεύτηκαν και το επιθυμούν να επικοινωνήσουν με τον Σύλλογο : 6979765776.

Στην συνέχεια σερβιρίστηκε σπιτική φασολάδα, ψητά σουβλάκια, λουκάνικα και άφθονο κρασί. Αισθητή ήταν η παρουσία της Νεολαίας Βουτσαρά που διάλεξε να περάσει το τριήμερο στο χωριό μας…..! Με πολύ κέφι και χορό συνεχίστηκε το γλέντι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Η βραδιά πλαισιώθηκε από χορογραφία (χορευτική παράσταση) εμπνευσμένη από τα παιδιά που ήταν άξια συγχαρητηρίων. Η εκδήλωση ήταν προσφορά του Συλλόγου μας.

Την εκδήλωσή μας τίμησαν με την παρουσία τους :

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Δήμου Μεγαλόπολης : Βασίλειος Χίνης.Ο Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Μεγαλόπολης : Ανδρέας Δούκουρης.Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ραψωματίου : Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος.Εκπρόσωποι του : » Πολιτιστικού Συλλόγου Σκορτσινού».Εκπρόσωποι από τον Σύλλογο Ραψωματίου : »Η Κοίμηση της Θεοτόκου».

Eυχαριστούμε πολύ για την ευγενική τους χορηγία :

Ιδιαιτέρως την Κυρία Νικολοπούλου και το ξενοδοχείο : » Trikolonion Country Arkadia» στην Στεμνίτσα http://trikolonioncountry.gr/, για το διήμερο για δυο άτομα με πρωινό, αλλά και για την άμεση ανταπόκρισή τους.

Την Νικολέτα Γ. Τσιάμα και το : » The scandal ring» http//www.thescandalring-eshop.com/ .στην οδό Λέκκα 3 στο Σύνταγμα, για το γούρι.

 

 

Tον πρόεδρο της Κοινότητάς μας Αθανασόπουλο Γεώργιο που εργάστηκε για την σύσταση του νεοϊδρυθέντος Συλλόγου μας, για την πολύτιμη παρουσία και την βοήθειά του, αλλά κυρίως για την προθυμία του να βοηθήσει κατά την προετοιμασία της εκδήλωσης.

Iδιαιτέρως το Λογιστικό Γραφείο, των συγχωριανών μας : <<Μελαχροινούδης Ι. – Κονδύλης Απ. Ο.Ε>>, που θα αναλάβει δωρεάν την τήρηση των βιβλίων του Συλλόγου μας.

Θερμά την <<Ένωση Φαλαισιωτών >>και τον Κύριο Ευστάθιο Νικήτα Γιαννακόπουλο, για την ευγενική προσφορά στον Σύλλογό μας, βιβλίων με θέματα από τον τόπο μας. Ευελπιστούμε να ξεκινήσει έτσι, το όνειρο για την δημιουργία μιας βιβλιοθήκης στο χωριό μας……

Ομόφωνα εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης η δωρεάν παραχώρηση της χρήσης χώρου στο δημοτικό κτίριο του πρώην Δήμου Ανατολικής Φαλαισίας στον Πολιτιστικό και Εξωραϊστικό Σύλλογο Βουτσαρά Μεγαλόπολης, για τη στέγαση του γραφείου του Συλλόγου, με σκοπό την άσκηση κοινωφελών δραστηριοτήτων στην περιοχή στα πλαίσια του καταστατικού του σκοπού και την εν γένει προαγωγή των τοπικών συμφερόντων.

Επίσης, στην ίδια απόφαση, εγκρίθηκε η δωρεάν παραχώρηση της χρήσης της αίθουσας του πρώην Δημοτικού Σχολείου στον Πολιτιστικό και Εξωραϊστικό Σύλλογο Βουτσαρά Μεγαλόπολης, για την οργάνωση λαογραφικού μουσείου, από το καλοκαίρι του 2015, σε συνεργασία με τον Εκπρόσωπο της Τοπικής Κοινότητας Βουτσαρά, με σκοπό την προαγωγή των πνευματικών ενδιαφερόντων των κατοίκων της περιοχής και την προάσπιση των τοπικών συμφερόντων.

Ο Σύλλογος μας έχει πολλά όνειρα για το χωριό μας, που με την συνδρομή όλων μας και πολύ δουλειά,θα καταφέρει να τα υλοποιήσει.

Την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου τελέσθηκε μνημόσυνο στον Άγιο Νικόλαο Μεγαλόπολης. Κατόπιν τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στη μνήμη των 212 εκτελεσθέντων από τους Γερμανούς στις 24.2.1944, στις Βίγλες. Tον Σύλλογό μας εκπροσώπησε ο Ταμίας κύριος Κωνσταντίνος Αθ.Σιμόπουλος.

Καλή Σαρακοστή σε όλους.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s